Inspekcija u Brčkom oduzela švercovane vjenčanice vrijedne 200 hiljada KM

Klix.ba
1.2.2019. u 10:29
9
34
Inspekcija u Brčkom oduzela švercovane vjenčanice vrijedne 200 hiljada KM
9
Inspekcija u Brčkom oduzela švercovane vjenčanice vrijedne 200 hiljada KM
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su skupocjenu tekstilnu robu - vjenčanice na području Brčko Distrikta u vrijednosti 200.000 KM.
Na osnovu ranijih operativnih saznanja o krijumčarenju robe, službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalni centar Tuzla, Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su detaljan pregled pošiljke robe koja je došla iz Ukrajine.

Tom prilikom su pronašli neprijavljenu robu tj. skupocjene tekstilne proizvode prilikom ulaska u carinsko područje BiH.Vrijednost privremeno oduzete robe je 200.000 KM, a protiv osumnjičenih osoba bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje, iz člana 214, Krivičnog zakona BiH.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a.

Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: