Poništenje doktorata
0

Inspekcija istražuje na Univerzitetu u Sarajevu zbog prijave protiv Sebije Izetbegović

N. V.
Kantonalna inspekcija u Sarajevu nastavlja aktivnosti po prijavi za poništenje doktorata Sebiji Izetbegović stoga su službenici danas ponovo ušli na Univerzitet u Sarajevu.

"Inspekcijski nadzor na okolnosti iz prijave još nije okončan i tačno je da je danas nastavljen na Univerzitetu u Sarajevu. Iz tog razloga, davanje bilo kakvih informacija u ovom trenutku bilo bi preuranjeno", kazala je za Klix.ba portparol KUIP KS Vildana Brdarić.

Ona je dodala da će kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS, kao i do sada, ispoštovati zainteresiranost medija i javnosti u ovom predmetu, čim se za to steknu uslovi.

Prijava protiv Sebije Izetbegović je inspekciji stigla nakon odluke Senata UNSA da joj oduzme zvanje magistra medicinskih nauka. Nakon što inspekcija utvrdi činjenično stanje, izvještaj bi trebao biti dostavljen Senatu UNSA.

Izetbegović je odluku Senata nazvala protivpravnom te je podnijela i tužbu, a Kantonalni sud u Sarajevu je danas donio rješenje o njenoj tužbi, međutim ne žele odluku saopćiti javnosti zbog toga što strane još nisu obaviještene.