{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inscenirani bombaški napad: Uspješna vježba zbrinjavanja VIP ličnosti

S
17.10.2014. u 11:20
190
55
Inscenirani bombaški napad: Uspješna vježba zbrinjavanja VIP ličnosti
190
U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH u Sarajevu danas je izvedena taktičko-pokazna vježba "Pružanje prve pomoći VIP ličnostima u slučajevima upotrebe vatrenog oružja", koju su međunarodni i domaći instruktori ocijenili veoma visokom ocjenom.
"Službenici Direkcije koji rade na neposrednoj fizičkoj zaštiti VIP ličnosti, njih 28 polaznika, prezentovali su stečena znanja i vještine tokom simulacione vježbe, čiji scenario unaprijed nisu znali pa je, nakon insceniranog bombaškog napada na VIP ličnosti, njihovo djelovanje bilo njihovo prirodno reagovanje na tu iznenadnu i stresnu situaciju", rekao je novinarima direktor Direkcije Mirsad Vilić.

Prema njegovim riječima, vježba je održana u okviru četvorodnevne obuke "Pružanje prve pomoći u slučajevima upotrebe vatrenog oružja".

"Prioritet policijskih službenika koji neposredno rade na obezbjeđivanju VIP ličnosti je da stvaraju takvo bezbjednosno okruženje da te ličnosti nakon obavljenog posla, obaveza i protokolarnih aktivnosti mogu da se živi i zdravi vrate svojim porodicama", istakao je Vilić.

Instruktor Vojske SAD Jason Deal istakao je da su polaznici veoma uspješno prošli obuku i da su danas nadmašili sva očekivanja.

On je zahvalio Viliću i Direkciji, te Ministarstvu odbrane BiH na saradnji, a Ministarstvu odbrane SAD, ICITAP-u i Američkoj ambasadi u Sarajevu na svesrdnoj pomoći.

Viši savjetnik za provođenje zakona u Ministarstvu pravde SAD (ICITAP) Charles Bennet naglasio je da je glava tema ove obuke bila zajednička saradnja svih bezbjednosnih faktora.

Obuka je realizovana pod mentorstvom elitnih instruktora Vojske SAD i Oružanih snaga BiH, sastavni je dio taktike specijalnih dejstava, a svi polaznici dobili su certifikate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: