{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inovatori BiH osvojili 14 medalja na izložbama u Ženevi i B. Luci

F
21.4.2012. u 15:28
1
1
Inovatori BiH osvojili 14 medalja na izložbama u Ženevi i B. Luci
1
Inovatori BiH osvojili 14 medalja na izložbama u Ženevi i B. Luci
Ženeva
Članovi Asocijacije inovatora BiH nastupili su sa 12 inovacija na izložbama u Ženevi i Banjoj Luci za koje su dobili 14 priznanja.
Bh. inovatori su se iz Ženeve vratili s 11 bronzanih medalja.

Sarajlije Nijaz i Mirza Banjanović nagrađeni su za četiri inovacije (obrtno magnetno polje sa statičnim namotajima, uređaj za bežični prijenos električne energije na osovine, sinhroni generatori bez kliznih prstenova i četkica te 100 posto regulacija izlaznog napona).

Josip Gujić iz Kaknja nagrađen je za plastičnu cjevastu pritku za zalijevanje "kap-po-kap", Enver Ibrović iz Sarajeva za aerodinamičke rukavice za skijaše, tuzlanski student Nedžad Ribić za samozalijevajuću saksiju, gimnazijalka iz Ljubuškog Ajla Sadiković nagrađena je za kornet iz kojeg ne kapa sladoled, a Sašenko Sadiković za univerzalni aparat za brijanje i za brisač vjetrobrana s ugrađenim grijačem.

Medalju je dobio i Senad Šećerbegović iz Sarajeva koji je predstavio vakumiziranu ciglu od PVC-a.

Sarajevski ortoped dr. Adnan Dizdar nagrađen je zlatnom plaketom na 14. izložbi inovacija "Inost" u Banjoj Luci, a Josip Gujić dobio je srebrenu plaketu za pritku za zalijevanje i bronzanu za uređaj za čišćenje dimnjaka sa zemlje, saopćeno je u subotu iz Asocijacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: