BiH
0

Inicijativa za Stolac podnijet će urgenciju Tužilaštvu BiH

FENA
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Odvjetnik Inicijative za Stolac predat će danas Tužilaštvu BiH urgenciju u kojoj će zatražiti hitno postupanje po kaznenim prijavama koje je Inicijativa podnijela protiv predsjednika Općinske izborne komisije Stolac.

U saopćenju se navodi kako su kaznene prijave protiv predsjednika Općinske izborne komisije Stolac Ivana Perića podnesene 26. septembra, sedam dana prije izbora, kao i 7. oktobra, kada je dostavljena i sveukupna dokumentacija vezana za pravnu osnovu kaznene prijave.

Iz Inicijative navode kako Tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije radi marljivo, ali samo na optužnicama protiv članova Inicijative te da sporost Tužilaštva BiH nije slučajna.

"Napominjemo da je prethodno podnesena i pritužba na rad Kantonalnog tužilaštva HNK-a Visokom sudskom i tužilačkom vijeću. Pritužba se odnosi na pristranost tužitelja Spomenka Jukića koju pokazuje pri radu na predmetu formiranom nakon izbora u Stocu. Neprofesionalnost tužilaca Jukića mora biti predmet ozbiljne istrage", smatraju u Inicijativi za Stolac.