{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijativa za spas djece pojasa Gaze

F
FENA
9.1.2009. u 15:55
0
11
Inicijativa za spas djece pojasa Gaze
0
Inicijativa za spas djece pojasa Gaze
Foto: Reuters
Građani Sarajeva predlažu hitnu humanitarnu akciju "Dovedimo djecu pojasa Gaze u BiH", kako bi bila spašena od ratnog krvoprolića.
- Danas se u BiH, ali i širom svijeta, organiziraju humanitarni konvoji materijalne pomoći ratom zahvaćenom narodu Palestine, ali ta pomoć neće spriječiti dalje stradanje njihove djece, kaže se u Inicijativi građana Sarajeva.

Oni zahtijevaju i od predstavnika vlasti u BiH da izvrše pritisak na zaraćene strane da se djeci iz pojasa Gaze odmah omogući evakuacija i transport u BiH.

- I Vlada Kantona Sarajevo i ured gradonačelnice Sarajeva može i mora učiniti maksimalan napor u provođenju ove inicijative. Spasimo djecu pojasa Gaze i našu su djecu drugi spašavali. Svi zajedno smo svjedoci tragedije palestinskog naroda koja se posljednje dvije sedmice odvija u pojasu Gaze, u kojoj je, prema podacima UN - OCHA, živote izgubilo preko 780 stanovnika, od kojih je preko 250 djece, dok ih je više od 1.000 ranjeno. Djeca su i najveća žrtva ratnih sukoba. Nije tako davno završen rat u BiH i svježa su nam sjećanja na nesreću naših naroda i naše djece. Sjetimo se da je samo u BiH, a posebno u Sarajevu i istočnoj Bosni poginulo više od 3.000 djece", ističe se u Inicijativi građana Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: