BiH
3

FOTO / Inicijativa za Široki Brijeg ponovo u akciji, postavili nove klupe

Klix.ba
Inicijativa za Široki Brijeg, na zadovoljstvo brojnih građana, ovoga je vikenda u naselju Zorićevina postavila devet novih klupa pored boćališta uz šetalište rijeke Lištice prema Borku i na novouređenu pješačko-sportsku stazu gimnazije.

Na ovaj način omogućeno je svim pješacima, a posebno mladima i osobama starije životne dobi da mogu predahnuti i na kratko se odmoriti od pješačenja na relaciji Zorićevina – vrelo Borak - Brijeg, saopćeno je iz Inicijative.

Naime, spomenute pješačke staze u Širokom Brijegu svakodnevno koristi sve više građana za šetnju i rekreaciju, stoga su članovi Inicijative za Široki Brijeg odlučio nastaviti s izradom i postavljanjem nove klupa.

"Nadamo se da će ovo prepoznati zajednica u kojoj živimo te da ce se uključiti u projekt koji svima nam život čini ugodnijim. Također, vjerujemo da će ove postavljene nove klupe biti od koristi svima onima koji redovno prolaze ovom pješačkom stazom", kazao je Dalibor Ravić, jedan od pokretača ovog projekta.

Do početka ljeta Inicijativa za Široki Brijeg namjerava postaviti još dvadesetak klupa za pješake jer bi do tada trebao biti gotov betonski odljev, koji se radi po skicama Martina Iličevića iz Kreševa koji je kiparstvo završio na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Inicijativa za Široki Brijeg u posljednjoj akciji nije samo postavila klupe nego su njeni članovi popravili postojeće te su očistili pješačku stazu uz lijevu stranu rijeke Lištice prema Borku od granja koje je oborio vjetar.

Ponovo su uputili poziv svim javnim i privatnim preduzećima da se uključe u njihovu akciju zaštite ekologije i parka Borak jer je i njihova obaveza štititi prirodno i kulturno dobro.