{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijativa za organizaciju međunarodne konferencije o evropskim piramidama

F
1.2.2009. u 15:00
0
31
Inicijativa za organizaciju međunarodne konferencije o evropskim piramidama
0
Inicijativa za organizaciju međunarodne konferencije o evropskim piramidama
U etnografskom muzeju “Piramide Guimara” na Tenerifima (Kanarsko Otočje, Španija) pokrenuta je inicijativa za organiziranje Prve međunarodne konferencije o evropskim piramidama.
Naučni direktor Muzeja posvećenog piramidama („Piramides de Guimar“) na ovom španskom otoku David Ortiz ugostio je autora knjige “Novo doba piramida” (“New Pyramid Age”) Philipa Coppensa i osnivača Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” Semira Osmanagića.

Konstatovano je da postoji potreba daljnje afirmacije piramida s evropskog tla poput piramida na otoku Tenerife i piramida iz Visokog te skretanje pažnje javnosti na drevne piramidalne strukture u Italiji, Grčkoj, Francuskoj, Ukrajini i drugim zemljama Evrope.

Stoga je zaključeno da se uputi poziv zainteresovanim organizacijama i pojedincima da se od 22. do 24. januara 2010. okupe u Guimaru kako bi prezentirali naučne i stručne radove koji će doprinjeti razvoju globalnih studija o piramidama.

Tokom boravka na otoku Tenerife Osmanagić je održao dvije javne prezentacije o Bosanskoj dolini piramida i arheološkom turizmu u BiH i to na Univerzitetu La Laguna te u turističkom središtu Los Christianos, saopćeno je iz Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: