{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijativa za glasanje o nepovjerenju VM BiH

F
3.12.2008. u 09:59
0
0
Inicijativa za glasanje o nepovjerenju VM BiH
0
Inicijativa za glasanje o nepovjerenju VM BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas u Sarajevu trebalo da razmatra inicijativu poslanika Jerka Ivankovića Lijanovića, Hadži Jovana Mitrovića i Sefera Halilovića za glasanje o nepovjerenju Vijeću ministara BiH.
Jerko Ivanković Lijanović je u izjavi Feni, govoreći o razlozima za pokretanje inicijative, naveo „nesposobnost Vijeća ministara“ koja se pokazala kroz neprovođenje programskih načela i ciljeva koje je definirala vladajuća šestorka 3. januara 2007. godine, iz kojih je vidljivo da nijedan od tih programskih ciljeva nije realiziran.

„Posebno onaj ekonomski dio gdje imamo i katastrofalne pokazatelje, gdje nam je vanjskotrgovnski deficit porastao sa šest milijardi prošle godine na osam, a ove godine će porasti na deset iako je programskim ciljevima bilo predviđeno da se on mora smanjiti“, kazao je Ivanković Lijanović.

Mislimo, dodao je on, da trebaju biti razriješeni i imenovani novi ljudi koji će uspješnije voditi ovu državu i ekonomiju ove države dovesti u puno bolji položaj.

Upitan da li očekuje podršku ostalih poslanika, odgovorio je da na osnovu diskusija koje su imali poslanici u Predstavničkom domu, očekuje da će ova inicijativa dobiti potrebnu većinu.

„Velik broj zastupnika iz vladajuće šestorke nije zadovoljan radom Vijeća ministara tako da smatram da će Vijeće ministara biti razriješeno i da ćemo onda imati priliku izabrati novo. Ukoliko do toga ne dođe, onda ću tražiti razrješenje Parlamentarne skupštine, zapravo zastupnika Zastupničkog doma i raspisivanje prijevremenih izbora, jer onda nije Vijeće ministara krivo zato što loše radi posao nego su krivi oni koji ga štite u tako loše obavljenom poslu“, kazao je Ivanković Lijanović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: