{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijativa o uvođenju nulte stope PDV-a je naša

F
7.2.2009. u 10:19
0
7
Inicijativa o uvođenju nulte stope PDV-a je naša
0
Inicijativa o uvođenju nulte stope PDV-a je naša
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saopćilo je danas da je njihova ideja za uvođenje nulte stope PDV-a na osnovne životne namirnice i još neke proizvode.
- Javnost ne treba da nasjeda na podvale o tome da su neke druge stranke, koje sebe svrstavaju u desnicu, pokretači tih ideja, navodi se u saopćenju SNSD-a koje je potpisao izvršni sekretar stranke Rajko Vasić.

On ističe da se "PDP, koji se želi progurati u prve redove ove inicijative, već deklarisao kao partija za zaštitu foteljaša, a ne naroda".

SNSD, dodaje, da upućivanjem inicijative u Parlamentranu skupštinu BiH i Vladi RS-a, sa zahtjevom da se izmjeni odgovarajuća zakonska materija i uvede nulta stopa PDV-a na pšenično brašno tip 500 i 800, hljeb, šećer, mlijeko, jestiva ulja, biljne masti, lijekove, ortopedska pomagala, hranu za bebe, materijal za štampane medije, školski pribor i opremu, vještačka đubriva, zaštitna sredstva u poljoprivredi, sjemena i sadni materijal, ostvaruje svoj politički program borbe za očuvanje standarda širokih slojeva stanovništva.

- Na inicijativu SNSD-a u martu će poljoprivredni proizvođači dobiti besplatnu naftu za proljetnu sjetvu, a lokalne zajednice, gdje je SNSD dobio podršku za vršenje vlasti, već imaju inicijative za otvaranje općinskih pekara koje bi prodavale jeftin hljeb samo s troškovima proizvodnje i rada, kako bi se stanovništvo zaštitilo od monopolskih gulikoža privatnih pekarskih profitera, tvrdi Vasić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: