{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijativa o uvođenju nulte stope PDV-a je naša

F
7.2.2009. u 10:19
0
7
Inicijativa o uvođenju nulte stope PDV-a je naša
0
Inicijativa o uvođenju nulte stope PDV-a je naša
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) saopćilo je danas da je njihova ideja za uvođenje nulte stope PDV-a na osnovne životne namirnice i još neke proizvode.
- Javnost ne treba da nasjeda na podvale o tome da su neke druge stranke, koje sebe svrstavaju u desnicu, pokretači tih ideja, navodi se u saopćenju SNSD-a koje je potpisao izvršni sekretar stranke Rajko Vasić.

On ističe da se "PDP, koji se želi progurati u prve redove ove inicijative, već deklarisao kao partija za zaštitu foteljaša, a ne naroda".

SNSD, dodaje, da upućivanjem inicijative u Parlamentranu skupštinu BiH i Vladi RS-a, sa zahtjevom da se izmjeni odgovarajuća zakonska materija i uvede nulta stopa PDV-a na pšenično brašno tip 500 i 800, hljeb, šećer, mlijeko, jestiva ulja, biljne masti, lijekove, ortopedska pomagala, hranu za bebe, materijal za štampane medije, školski pribor i opremu, vještačka đubriva, zaštitna sredstva u poljoprivredi, sjemena i sadni materijal, ostvaruje svoj politički program borbe za očuvanje standarda širokih slojeva stanovništva.

- Na inicijativu SNSD-a u martu će poljoprivredni proizvođači dobiti besplatnu naftu za proljetnu sjetvu, a lokalne zajednice, gdje je SNSD dobio podršku za vršenje vlasti, već imaju inicijative za otvaranje općinskih pekara koje bi prodavale jeftin hljeb samo s troškovima proizvodnje i rada, kako bi se stanovništvo zaštitilo od monopolskih gulikoža privatnih pekarskih profitera, tvrdi Vasić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: