{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Inicijativa da se nekim bh. ulicama da ime Safeta Isovića

S
12.2.2008. u 17:46
0
0
Inicijativa da se nekim bh. ulicama da ime Safeta Isovića
0
Inicijativa da se nekim bh. ulicama da ime Safeta Isovića
Turistička zajednica Tuzlanskog kantona pokreće inicijativu i javnu kampanju da u svakoj općini u Bosni i Hercegovini jedna ulica dobije ime - ulica Safeta Isovića. Ova inicijativa se pokreće kao dio kontinuirane kampanje koju provodi Turistička zajednica Tuzlanskog kantona na promociji sevdalinke kao turističkog proizvoda.
"Predlažem da se u svim općinama u Bosni i Hercegovini jednoj od ulica da ime gospodina Safeta Isovića. Smatram da je Safet Isović dao ogroman doprinos za razvoj kulturno-historijskog blaga Bosne i Hercegovine. Gospodin Safet Isović dao je ogroman doprinos sevdalinci kao turističkom proizvodu", izjavio je ovim povodom direktor Turističke zajednice TK, Almazaga Ćatović.

Sevdalinka se u Bosni i Hercegovini vijekovima baštini kao pjesma izuzetne estetske vrijednosti i predstavlja nedjeljivi dio identiteta ovih prostora. Bosna i Hercegovina je prepoznatljiva u svijetu i po sevdalinci, a Turistička zajednica TK-a je prepoznala ovu nemjerljivu vrijednost. Doprinos Safeta Isovića očuvanju i njegovanju ovih vrijednosti nemjerljiv.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: