{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Informiranje o sadržaju dogovora trojice lidera

F
29.1.2009. u 16:33
0
4
Informiranje o sadržaju dogovora trojice lidera
0
Informiranje o sadržaju dogovora trojice lidera
Predsjednik SDA Sulejman Tihić informirao je jučer predstavnike četiriju boračkih organizacija o sadržaju Prudskog sporazumu, posebno dogovora trojice lidera postignutog 26. januara Banjoj Luci.
Predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca, Saveza ratnih vojnih invalida, Saveza dobitnika najvećih ratnih priznanja i Saveza demobilizianih boraca su nakon uvida u izvornu dokumentaciju dobili uvjeravanja da dosadašnje aktivnosti idu u smjeru unapređenja BiH kao države te da to nije usmjereno prema daljnjoj podjeli FBiH i države BiH.

Kako su saopćile ove organizacije, na sastanku je istaknuto da će se ova aktivnost nastaviti, uz šire učešće javnosti i građana, a sve radi stvaranja funkcionalnije države.

Predstavnici boračkih organizacija podržali su dosadašnje aktivnosti, uz primjedbu da ni po koju cijenu neće dozvoliti daljnju podjelu Federacije i države.

Oni su najavili i organiziranje rasprave o ovom pitanju na koju će pozvati predsjednike SDA, Stranke za BiH i SDP-a BiH Sulejmana Tihića, Harisa Silajdžića i Zlatka Lagumdžiju, a sastanku mogu prisustvovati i predstavnici drugih stranaka.

Predstavnici boračkih organizacija su isti dan održali sastanak s premijerom FBiH i premijerima kantona te su Tihića informirali o zaključcima, ističući da podržavaju rad i napore koje premijer Branković čini u radu Vlade i očuvanju opće likvidnosti Federacije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: