{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Inertnost vlasti plaćamo životima svoje djece"

F
17.8.2009. u 10:44
0
8
"Inertnost vlasti plaćamo životima svoje djece"
0
"Inertnost vlasti plaćamo životima svoje djece"
Udruženje roditelja maloljetne djece u Bosni i Hercegovini najavilo je da će njegovi članovi izaći na mirne proteste u svim gradovima Federacije, a centralni protest održati u Sarajevu, ako odgovorni hitno ne uspostave dom za maloljetne počinioce krivičnih djela.
Kao lokaciju za takvu ustanovu roditelji predlažu bivše vojne kasarne i napominju da bi država ujedno uštedjela novac za održavanje i čuvanje tih objekata.

Udruženje napominje da i posljednji zločin u Sarajevu u kojem je ubijen Amar Mistrić potvrđuje da maloljetne prijestupnike treba odmah staviti pod nadzor i prevaspitavati ih blagovremeno. U protivnom, roditelji će se pitati ko je sljedeći na meti prijestupnika i čija će majka zaplakati.

"Gospodo funkcioneri, vašu inertnost i uspavanost kad je u pitanju otvaranje doma za maloljetnike plaćamo životima naše djece.

Kada maloljetni prijestupnici, odnosno izvršioci teških krivičnih djela ne bivaju prevaspitavani u vaspitno-popravnim ustanovama, onda ti isti maloljetnici u momentu kad postanu punoljetni postaju iskusni kriminalci koji čine teška krivična djela i velika su prijetnja građanima BiH", navedeno je u saopćenju za javnost u kojem se udruženje roditelja maloljetne djece obraća institucijama države BiH.

Roditelji strahuju od realne opasnosti da bi se maloljetničke grupe prijestupnika mogle udruživati u organizovane kriminalne grupe koje čine teška krivična djela.

"Roditelji Bosne i Hercegovine sa zabrinutošću gledaju kako nadležne institucije ove države i funkcioneri hladnokrvno posmatraju problem maloljetničke delinkvencije koja sve više ugrožava živote građana BiH.

Reagujmo dok se nešto ne dogodi. Kad se dogodi zločin, onda je kasno", upozoravaju roditelji maloljetnika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: