BiH
262

Incident na sastanku Povjereništva SDA u Srebrenici: Osmanovića iznijeli iz sale za sastanke

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Povjereništvo SDA za Srebrenicu trebalo je danas u ovom gradu održati prvi sastanak nakon uvođenja, ali je grupa Srebreničana upala u Islamski centar gdje se sastanak održavao te su naredili predsjedniku Povjereništva i zamjeniku predsjednika SDA Adilu Osmanoviću da izađe.

Edin Ramić, ministar za izbjeglice i raseljene osobe FBiH, potvrdio je za Klix.ba da je grupa osoba koje su se predstavile kao povratnici u Srebrenicu upala i zatražila od Osmanovića da napusti prostorije Islamskog centra.

"Oni su ciljano upali i tražili da Osmanović izađe kako bi time bio prekinut sastanak. Iznijeli su neke optužbe i izrazili neko svoje nezadovoljstvo odlukama organa stranke", kazao je za Klix.ba Ramić.

Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH i član Povjereništva, kaže kako je na početku sastanka Adila Osmanovića verbalno napao Hamdija Fejzić, bivši prvi čovjek srebreničke SDA koji je smijenjen uvođenjen Povjereništva čiji je i sam član.

"Nakon toga ušla je jedna grupa ljudi koji su Adila doslovno iznijeli iz Islamskog centra, onda je nastao jedan opći metež u kojem je pretučen jedan mladić koji se tu slučajno zatekao", kazao je Ahmetović rekavši da niko od članova Povjereništva SDA za Srebrenicu nije fizički napadnut.

Nakon ovog incidenta sastanak Povjereništva SDA za Srebrenicu je prekinut.