{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


INA i MOL definitivno preuzimaju Energopetrol

F
25.12.2006. u 15:19
0
0
INA i MOL definitivno preuzimaju Energopetrol
0
INA i MOL definitivno preuzimaju Energopetrol
Konkurencijsko vijeće je na posljednjoj sjednici donijelo rješenje o preuzimanju privrednog subjekta Energopetrol d.d., Sarajevo, od INA-e Zagreb i mađarskog MOL-a.
Kako je saopćeno iz Konkurencijskog vijeća INA i MOL podnijeli su Konkurencijskom vijeću prijavu namjere koncentracije kojom namjeravaju preuzeti kontrolu nad Energopetrolom d.d. Sarajevo.

Procjenjujući i analizirajući sve utvđene podatke u postupku donošenja rješenja, Konkurencijsko vijeće je utvrdilo da namjeravanom koncentracijom neće doći do sprječavanja, ograničavanja ili narušavanja tržišne konkurencije na relevantnom tržištu maloprodaje i veleprodaje naftnih derivata i maziva u BiH.

Također, Konkurencijsko vijeće je usvojilo rješenje o dopuštenosti koncentracije između Bosna osiguranja d.d. Sarajevo i Sunce osiguranja d.d. Sarajevo.

Nakon provedenih pravnih i ekonomskih analiza u postupku ocjene namjeravane koncentracije Konkurencijsko vijeće je utvrdilo da predmetna koncentracija neće imati značajniji negativni utjecaj na tržište osiguranja imovine i osoba u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: