{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Impozantan skup akademske elite na sjednici Komiteta međunarodne nagrade Isa beg Ishaković

24.5.2017. u 22:01
32
Impozantan skup akademske elite na sjednici Komiteta međunarodne nagrade Isa beg Ishaković
32
Sinoć je u hotelu Bristol Komitet međunarodne nagrade Isa beg Ishaković na svome tradicionalnom zasjedanju okupio samu akademsku elitu, ali i brojne predstavnike iz političkog, diplomatskog i kulturnog života.
Predsjedavajući Komiteta za dodjelu međunarodne nagrade Isa beg Ishaković u tekućoj godini akademik Ljubomir Berberović u tradicionalnoj - uvodnoj besjedi, ukazao je na osnovnu zadaću Komiteta i priznanja - primarna je namjera Utemeljitelja da međunarodna nagrada Isa beg Ishaković podiže mostove i prepoznaje istinske prijatelje svih naših naroda i našega društva u cjelini. U svojevrsnoj retrospektivi rada Komiteta u prethodnoj deceniji, vrijedi istaknuti da je priznanje jednom državniku, ujedno i priznanje fundamentu te zemlje, osobenostima, njenoj kulturi i svim njenim građanima, kazao je akademik Berberović.

Predsjedavajući Komiteta je u nastavku svečane sjednice dodijelio nekoliko priznanja prijateljima međunarodne nagrade Isa beg Ishaković.

U ovogodišnjem sazivu Komiteta sudjelovali su i akademik Dejan Milošević, akademkinja Hanifa Kapidžić - Osmanagić, akademik Taib Šarić, akademik Vladimir Premec, akademik Perica Vidić, akademik Abdulah Šarčević, akademik Zdenko Lešić, akademik Slobodan Loga, akademkinja Branislava Peruničić, akademkinja Adila Pašalić - Kreso i dr.

Kompletan saziv Komiteta za 2017. godinu možete dobiti OVDJE.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Opravdavate li blokade saobraćajnica zbog previsoke cijene goriva?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: