BiH
0

Implementacija projekta "Učimo o ljudskim pravima"

FENA
Projekt "Učimo o ljudskim pravima" koji se implementira u Tuzli, Visokom i Sarajevu u partnerstvu s CIVITAS-om, Udruženjem "Amica EDUCA" Tuzla i Udruženjem "Romska omladinska inicijativa - Budi mi prijatelj" Visoko, pokušaj je da se o ovoj temi obrazuju predstavnici društvenih grupa čija su ljudska prava najviše ugrožena.

Prvo predavanje bit će održano sutra u Sarajevu, saopćili su organizatori. U okviru projekta više od stotinu djece i roditelja žrtava rata te pripadnika manjina učestvovat će na radionicama, okruglim stolovima i predavanjima o temama vezanim za ljudska prava.

Naučit će šta su ljudska prava, kako su se ona razvijala kroz historiju, kakva je situacija u BiH, a kakva u drugim zemljama u svijetu, na koji način možemo ostvariti svoja prava te koja je uloga države, a koja civilnog društva i pojedinaca u promociji i zaštiti ljudskih prava, saopćeno je.

Predavači će biti priznati stručnjaci iz oblasti ljudskih prava u našoj zemlji, aktivisti u nevladinim organizacijama te ljudi koji se individualno bore za ostvarenje svojih prava.

Financijsku podršku projektu pruža Ambasada Švicarske u Bosni i Hercegovini.