MUP Kantona Sarajevo
0

Implementacija projekta "Rad policije u zajednici"

FENA
Predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo Jasmin Idrizović, Ćamil Harbinja, Dragan Mioković i Kemal Ibišević zajedno s delegacijom Švicarske agencije za razvoj i saradnju, u kojoj su bili Peter Schorer, Serge Chatelain i Zoran Petrović, posjetili su danas sarajevsku Općinu Centar, gdje ih je ugostio načelnik Dževad Bećirević.

Povod posjete je implementacija projekta "Rad policije u zajednici" kojeg provodi Agencija, a finansira Vlada Švicarske, saopćeno je iz Općine Centar.

Naglasivši da je svrha, implementacije Projekta u Kantonu Sarajevo povećanje osjećaja sigurnosti kod građana, direktor Projekta Peter Schorer je kazao da, prema njegovom iskustvu, jedan od efikasnih načina jeste upravo prisustvo policajaca u zajednici, gdje građani mogu u svakom trenutku pozvati ili prenijeti informaciju policajcu kojeg poznaju i kojem vjeruju.

Gosti iz Švicarske će narednih sedam dana boraviti u Sarajevu, gdje će zajedno sa svojim kolegama iz MUP-a KS odrediti u kojim policijskim upravama će početi realizacija projekta.