{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Implementacija projekta "Rad policije u zajednici"

F
11.2.2009. u 14:17
0
1
Implementacija projekta "Rad policije u zajednici"
0
Implementacija projekta "Rad policije u zajednici"
Predstavnici MUP-a Kantona Sarajevo Jasmin Idrizović, Ćamil Harbinja, Dragan Mioković i Kemal Ibišević zajedno s delegacijom Švicarske agencije za razvoj i saradnju, u kojoj su bili Peter Schorer, Serge Chatelain i Zoran Petrović, posjetili su danas sarajevsku Općinu Centar, gdje ih je ugostio načelnik Dževad Bećirević.
Povod posjete je implementacija projekta "Rad policije u zajednici" kojeg provodi Agencija, a finansira Vlada Švicarske, saopćeno je iz Općine Centar.

Naglasivši da je svrha, implementacije Projekta u Kantonu Sarajevo povećanje osjećaja sigurnosti kod građana, direktor Projekta Peter Schorer je kazao da, prema njegovom iskustvu, jedan od efikasnih načina jeste upravo prisustvo policajaca u zajednici, gdje građani mogu u svakom trenutku pozvati ili prenijeti informaciju policajcu kojeg poznaju i kojem vjeruju.

Gosti iz Švicarske će narednih sedam dana boraviti u Sarajevu, gdje će zajedno sa svojim kolegama iz MUP-a KS odrediti u kojim policijskim upravama će početi realizacija projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: