O dopisu Tužilaštva
0

Implementacija presude "Božo Ljubić": Iz Parlamenta BiH stiglo pojašnjenje

A. D.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Članovima Kolegija Sekretarijata Parlamentarne skupštine sugerisano je da Tužilaštvo BiH obavijeste da je njihov dopis kojim se traži izjašnjenje u pogledu implementacije presude "Božo Ljubić" upućen na pogrešnu adresu, odnosno privremenom radnom tijelu koje više ne postoji, pojasnili su iz Parlamentarne skupštine BiH.
Naglasili su da je netačna informacija da je iz Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Tužilaštvu BiH upućen odgovor.

Mirjana Kutanjac, kao službenica koja je ranije bila zadužena za stručnu podršku članovima Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjene i dopune izbornog zakonodavstva BiH, istaknula je da je općepoznata činjenica da je proglašenjem rezultata Općih izbora 2018. godine rad Interresorne radne grupe faktički prestao, odnosno temeljem činjenice da su, kako se u informaciji navodi, održane konstitutivne sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH u novom sazivu, saopćili su.

Kako smo objavili, nakon što je 27. septembra 2018. otvorena istraga protiv NN izvršilaca PSBiH zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neizvršenja odluke Ustavnog suda BiH, Suda BiH ili Doma za ljudska prava, navedena tužiteljica je prije nekoliko dana tražila od ove interresorne grupe da predoči šta je uradila po ovom pitanju.