Stav nadležnog suda
0

Imovina bivše radnice Hotela Tuzla uopće nije trebala biti popisana

A. K.
Azemina Mujkanović (desno) jučer je ispred stana čekala sudske izvršitelje (Foto: A. K./Klix.ba)
Azemina Mujkanović (desno) jučer je ispred stana čekala sudske izvršitelje (Foto: A. K./Klix.ba)
Nakon što jučer nije došlo do popisa imovine bivše radnice Hotela Tuzla Azemine Mujkanović oglasili su se i iz Općinskog suda u Tuzli. Kako su istaknuli, ovaj postupak nije ni trebalo provesti na adresi stanovanja Mujkanović.
Naime, kako su istaknuli, u predmetu koji se kod Općinskog suda u Tuzli vodi pod brojem 32 O P 163014 17 12 u kojem je Azemina Mujkanović tražiteljica izvršenja, a Hotel Tuzla izvršenik, zaključkom je za 28. januar 2020. određeno provođenje prinudnog izvršenja nad imovinom izvršenika koji je u konkretnom predmetu Hotel Tuzla i koje se trebalo provesti na adresi ZAVNOBiH-a broj 13 u Tuzli, a ne na adresi stana tražiteljice izvršenja.

"Imenovana je u izvršnom postupku protiv izvršenika Hotela Tuzla 10. augusta 2014. godine naplatila glavni dug, a provođenje izvršenja je određeno kako bi se izvršila naplata troškova parničnog postupka. Sudu je 27. januara 2020. dostavljen dokaz o uplati troškova i parničnog postupka koji su uplaćeni na račun punomoćnika tražitelja izvršenja", naveli su iz Općinskog suda u Tuzli.

S obzirom da je tražiteljica izvršenja, odnosno Azemina Mujkanović naplatila glavni dug i da su naplaćeni troškovi parničnog postupka, iz Općinskog suda u Tuzli su dodali da nije bilo potrebe za sprovođenjem prinudnog izvršenja prema zaključku od 17. januara 2020. i izlazak sudskih izvršitelja ovoga suda na teren zakazan za 28. januar 2020., jer je i u navedenom zaključku naznačeno da se izvršeniku ostavlja mogućnost da izvrši isplatu spornog duga prema tražiocu izvršenja.

Podsjećamo, Azemina Mujkanović i članovi Sindikata solidarnosti TK jučer su tvrdili da je za 9 sati zakazan dolazak izvršitelja Općinskog suda u Tuzli koji su trebali popisati imovinu ove bivše radnice Hotela Tuzla.

Imovina je, kako su tvrdili, trebala biti popisana zbog činjenice da kredit, koji je ona skupa sa ostalim bivšim radnicima, podigla za spas firme, banci do danas nije vraćen.