BiH
0

Imenovanje zamjenika generalnog revizora institucija BiH: Umjesto Nekića predložen Pilica

Piše: Er. M.
Nakon što je Dževad Nekić bivši zamjenik generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH imenovan za generalnog revizora u Federaciji BiH, Privremena zajednička komisija oba doma Parlamentame skupštine BiH provela je proceduru imenovanja novog zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH.

Privremene zajednička komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje procedure imenovanja zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija Bosne i Hercegovine utvrdila je rang-listu na kojoj je nabolje ocijenjen Jasmin Pilica, aktuelni direktor Agencije za policijsku podršku.

Na mjesto zamjenika konkurisale su i pomoćnica ministra pravde BiH Fazila Musić kao šefica Službe za reviziju Centralne izborne komsije BiH Hasida Gušić.

Na spisku se nalaze i rukovodilac Odjeljenje I za finansijsku reviziju Ureda za reviziju institucija BiH Munevera Baftić. pomoćnik direktora Uprave za indirektno oporezivanje Hajrudin Lagumdžija kao i revizor u Uredu za reviziju institucija BiH Fuad Velić.

Mjesto zamjenika generalnog revizora u državnom Uredu za reviziju ostalo je neupražnjeno nakon što je Parlament Federacije BiH izabrao Dževada Nekića za generalnog revizora u Federaciji BiH.

O imenovanju novog zamjenika Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH izjasnit će se na sjednici koja je zakazana za 17. mart.