Inicijativa u Bihaću
0

Imenovanje ulice po Zvonimiru Slipčeviću

Sarajevo-x.com
Građani Bihaća pokrenuli su inicijativu da se jednoj ulici u ovom gradu dodijeli ime Zvonimira Slipčevića, policajca koji je ubijen hicima iz vatrenog oružja u akciji hapšenja bjegunca i ubice Tale Račinovića.

Slipčević je bio jedan od najboljih pripadnika Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona. Preminuo je 14. oktobra na putu prema Kantonalnoj bolnici u Bihaću nakon teškog ranjavanja. Ukopan je na groblju u mjestu Vrkašić.

Akcija u kojoj je ubijen, prema riječima njegovih najbližih prijatelja, samo je dokaz njegove odlučnosti, hrabrosti i požrtvovanosti koju je iskazivao u borbi za pravdu, istinu i provođenje zakona BiH.

Svi oni koji podržavaju ideju da jedna ulica u Bihaću nosi ime Zvonimira Slipčevića pozvani su da potpišu web peticiju koja će biti osnova za slanje prijedloga vlastima koje bi taj prijedlog mogle ostvariti.

"Ukoliko se bude zahtijevalo da peticija bude u pisanom obliku, sa stvarnim potpisima osoba, onda ćemo organizovati potpisivanje peticije u centru grada, gdje će nam Vaš potpis puno značiti. Web peticija će u tom slučaju biti ogledni slučaj u kojem ćemo ustanoviti broj zainteresovanih osoba," ističu pokretači sa portala Bišćani.net.

Peticija se može potpisati na sljedećoj web adresi: http://www.petitiononline.com/zs151008/petition.html