BiH
0

Imenovanje Špirića podržalo sedam članova Komisije

FENA
Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH nakon što je obavila razgovor s Nikolom Špirićem kojeg je jučer Predsjedništvo BiH imenovalo za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, dostavit će Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH preporuku za njegovo ponovno imenovanje na tu funkciju.

Imenovanje Špirića je podržalo sedam članova Komisije, dva su bila protiv, dok su tri člana bila suzdržana. Protiv su glasali poslanici Zlatko Lagumdžija i Sefer Halilović.

Špirić je odgovarajući na pitanja članova Komisije, naglasio da ukoliko dobije podršku u Predstavničkom domu namjerava do kraja mandata raditi na približavanju BiH evroatlantskim integracijama, a da je prvi prioritet potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji pridruživanju u prvom tromjesečju naredne godine.

Očekuje se da će danas poslijepodne poslanici u Predstavničkom domu razmatrati odobrenje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH s preporukom nadležne parlamentarne Komisije.

Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj sjednici donijelo odluku o imenovanju Nikole Špirića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a prema proceduri imenovanje treba da potvrdi i Predstavnički dom parlamenta BiH.