{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Imenovanje premijera tokom naredne sedmice"

S
13.6.2009. u 12:08
0
3
"Imenovanje premijera tokom naredne sedmice"
0
"Imenovanje premijera tokom naredne sedmice"
Mirsad Kebo
Sastanak predsjednice i potpredsjednika Federacije BiH (FBiH) na kojem treba da bude prihvaćena ostavka Nedžada Brankovića i imenovan novi federalni premijer Mustafa Mujezinović, biće održan naredne sedmice, potvrdio je Srni potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo.
Kebo je ponovio da je njihov zajednički stav da treba što prije okončati cijelu proceduru i izabrati premijera.

U slučaju da neka pitanja ne mogu biti završena, rekao je Kebo, biće neophodne konsultacije sa liderima političkih partija koje čine koaliciju u federalnom parlamentu, kako bi odluka o imenovanju novog premijera dobila parlamentarnu podršku.

"Iako Vlada FBiH i sada funkcioniše u skladu sa Ustavom, očigledno je da je neophodno upotpuniti i obezbijediti da ona radi u punom kapacitetu, a ne samo kao zbir ministarstava ili kao tim koji pred sobom ima izuzetno velike izazove. Tu su, prije svega, razgovori sa MMF-om i priprema svih obaveza koje iz toga proizilaze, te masa drugih problema koji se odnose na finansijsku i ekonomsku krizu koja je zahvatila Federaciju i BiH", naveo je Kebo.

Izborom novog premijera, rekao je Kebo, Stranka demokratske akcije neće mijenjati dosadašnje ministre, jer smatraju da bi to bilo gubljenje vremena.

On pretpostavlja da će Stranka za BiH "uraditi nešto po tom pitanju", a da će im odluku Hrvatske demokratske zajednice BiH o ovome saopštiti Krišto na narednom sastanku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: