{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovanje članova UO Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari

F
3.7.2008. u 14:47
0
0
Imenovanje članova UO Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari
0
Imenovanje članova UO Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari
Vijeće ministara BiH danas je u Sarajevu, na prijedlog Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, usvojilo Odluku o imenovanju članova Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine.
U Upravni odbor su imenovani ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović, premijer Federacije BiH Nedžad Branković, u ime Upravnog odbora Memorijalnog centra u prethodnom mandatu Beriz Belkić, predsjedavajući Zajedničke parlamentarne komisije za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku Sadik Ahmetović, šef Odjela u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH Saliha Đuderija, članica Upravnog odbora Instituta za nestale osobe BiH Jadranka Duraković, dok će predstavnik Vlade Republike Srpske zbog kašnjenja biti naknadno imenovan.

Upravni odbor na period od četiri godine imenovan je na osnovu Zakona o Memorijalnom centru Srebrenica-Potočari spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine, koji je prošle godine proglasio visoki predstavnik, saopćeno je iz kabineta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: