{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovani predsjednici i članovi skupština 12 javnih preduzeća

F
FENA
28.3.2012. u 17:07
0
9
Imenovani predsjednici i članovi skupština 12 javnih preduzeća
0
Imenovani predsjednici i članovi skupština 12 javnih preduzeća
Foto: Arhiva/Sarajevo-x.com
Zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo danas su po skraćenom postupku usvojili prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radnopravnom statusu zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo (KS) i prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radnopravnom statusu članova Vlade kantona.
Zastupnica SDP-a Segmedina Srna-Bajramović uputila je inicijativu za izmjenu Ustava Kantona Sarajevo s ciljem omogućivanja formiranja kluba zastupnika iz reda ostalih, kao i imenovanje dopredsjedavajućeg Skupštine KS-a iz reda ostalih.

Većinom glasova zastupnici su razriješili vršioce dužnosti i imenovali nove predsjednike i članove skupština 12 javnih preduzeća.

Riječ je o preduzećima "Vodovod i kanalizacija“, "Rad“, "Park“, "Pokop“, "Sarajevogas“, "Toplane - Sarajevo“, "Tržnice - pijace“, "ZOI 84“, "Kantonalna veterinarska stanica Sarajevo“ i "Sarajevo- šume“.

Također, zastupnici u Skupštini KS-a imenovali su predsjednika i članove Upravnog odbora Kantonalne agencije za privatizaciju, uz prethodno razrješenje privremenog Upravnog odbora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: