{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovani nositelji pravosudnih funkcija u BiH

F
18.4.2014. u 16:14
3
1
Imenovani nositelji pravosudnih funkcija u BiH
3
Imenovani nositelji pravosudnih funkcija u BiH
Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH (VSTVBiH) je tokom trećeg dana sjednice, koja se održavala 16., 17. i 18. aprila, donijelo odluke o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.
Tako je Čedo Škipina imenovan na poziciju predsjednika Osnovnog suda u Foči, Nevenka Mitrić, Amir Kapetanović i Sadeta Veladžić na poziciju sudije Okružnog suda u Banjoj Luci, Haris Hakalović na poziciju sudije Okružnog suda u Trebinju, Željka Radović na poziciju glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Doboju, Muhamed Gruhonjić, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog tužilaštva u Bijeljini, Milka Vaselić na poziciju tužioca u Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, Mirza Đozo na poziciju tužioca u Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu i Nataša Krstić na poziciju tužioca u Okružno tužilaštvo u Doboju.

Istovremeno, Zdenka Filipović je imenovana na poziciju predsjednika Općinskog suda u Čapljini, Fatima Imamović na poziciju sudije Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine, Rada Bijeljac i Sanela Kovač-Grabonjić na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu, Fikreta Hadžić, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Bihaću, Nives Abdagić, na poziciju sudije u Općinski sud u Sarajevu, Amra Dedić na poziciju sudije u Općinski sud u Bihaću, Edvin Kokić na poziciju sudije u Općinski sud u Zenici, Amela Durić na poziciju sudije u Općinski sud u Tuzli, te Mersida Sušić na poziciju dodatnog sudije u Kantonalni sud u Tuzli.

Nadalje, Alma Mujčinović imenovana je na poziciju dodatnog sudije u Općinski sud u Tuzli, Mladen Jurišić na poziciju glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Sabina Beganović na poziciju zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Mirjana Đerić na poziciju zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, Nevenka Ćorić na poziciju zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona 10, a Dragan Radovanović, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Usto, Mladen Furtula je imenovan na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevskog kantona, Meris Ćato na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevskog kantona, Senad Osmić na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Sarajevskog kantona, Emil Pinkas na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Sanita Čaušević na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a Šaćir Hadžić na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjo-bosanskog kantona.

Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristrasnosti.

Sutkinja Vrhovnog suda Federacije Bosne i Hercegovine na dužnost će stupiti 21.4.2014. godine, dok će ostali novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija na dužnost stupiti 15.5.2014. godine, saopćeno je iz VSTV-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: