{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovani direktori Federalnog zavoda PIO

F
16.2.2009. u 14:39
1
0
Imenovani direktori Federalnog zavoda PIO
1
Imenovani direktori Federalnog zavoda PIO
Upravni odbor Federalnog zavoda PIO na posljednjoj sjednici donio je odluku o imenovanju direktora i zamjenika direktora Središnje administrativne službe i kantonalnih administrativnih službi.
Za direktora Središnje službe ponovno je izabran Zoran Zovko, dipl. ekonomista iz Mostara, a za zamjenika direktora Muhidin Subašić, magistar ekonomskih nauka iz Sarajeva, obojica uposlenici Federalnog zavoda.

Za direktora KAS-a Unsko-sanskog kantona sa sjedištem u Bihaću, imenovan je Samir Veladžić, dipl. profesor, a za zamjenika Sunita Demirović, dipl. pravnica. Mato Jozić, dipl. pravnik, i Senahid Garić, dipl. ekonomista, i u naredne četiri godine obavljat će dužnost direktora, odnosno zamjenika direktora ŽAS Posavskog kantona sa sjedištem u Orašiju.

Za direktora KAS-a u Tuzlanskom kantonu sa sjedištem u Tuzli, imenovan je Damir Pirić, dipl. ekonomist, dok će funkciju zamjenika obavljati Sahida Ćosić, dipl. pravnica.

Novi direktor KAS-a u Zeničko-dobojskom kantonu sa sjedištem u Zenici bit će mr. Hasan Topalovlć, a dosadašnji direktor Nermin Terzić, dipl. pravnik, imenovan je za zamjenika direktora.

I u naredne četiri godine funkciju direktora KAS-a u
Bosanskopodrinjskom kantonu sa sjedištem u Goraždu, obavljat će Nezir Ušanović, dipl. politolog, dok je na drugu poziciju, zamjenika direktora imenovan dipl. ekonomist Esad Čengić.

Za direktora KAS-a Srednjobosanskog kantona u Travniku imenovan je Adnan Dautović, dipl. pravnik, a za zamjenika Stjepan Abaz, dipl. ekonomist, koji je i dosad obavljao tu funkciju.

Direktor u Županijskoj službi u Mostaru, u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, bit će ponovo dipl. pravnik Željko Knezović, dok je za zamjenika imenovan Hamid Tipura, dipl. ekonomist.

Za direktora ŽAS-a u Ljubuškom, u Zapadnohercegovačkoj županiji, imenovan je dipl. ekonomist Marinko Kvesić, a za zamjenika Ivana Bojka, dipl. ekonomistica.

Za direktora ŽAS-a u Livnu u Livanjskoj županiji, imenovan je profesor Darinko Mihalijević, a za zamjenika Zvonko Jurčevlć, dipl. ekonomist.

U najvećoj Kantonalnoj službi, u Sarajevu, za direktora i zamjenika direktora ponovno su izabrani dipl. pravnici Jasmina Hasanbegović i Hajrudin Jašarević, saopćeno je iz Federalnog zavoda PIO.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: