{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imenovana komisija za likovno rješenje obilježja FBiH

F
8.5.2007. u 16:57
0
0
Imenovana komisija za likovno rješenje obilježja FBiH
0
Imenovana komisija za likovno rješenje obilježja FBiH
Današnja sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu je završena imenovanjem sedam članova u zajedničku komisiju oba doma parlamenta koja će provesti proceduru izbora likovnog rješenja obilježja Federacije BiH.
U ovu komisiju iz Doma naroda su imenovani Jasenko Tufekčić, Besim Imamović, Anđelko Mikulić, Josip Perić, Svetozar Pudarić, Slobodan Zivlak i Edina Papo.

Potvrđeno je, također, imenovanje Nikole Pejića za predstavnika Federacije u Državnoj regulatornoj komisiji za električnu energiju, Šefika Koričića za predsjednika i Mirsada Hasanića za člana Komisije za koncesije Federacije te Riste Mandrape za člana Federalne regulatorne komisije za električnu energiju.

Dom naroda je usvojio i ovogodišnji finansijski plan Federalnog zavoda za zdravstveno osiguranje i reosiguranje. Uz ovaj plan usvojen je i zaključak kojim je Federalna vlada zadužena da iz federalnog budžeta osigura dodatni novac za Fond solidarnosti kako bi se povratnicima u podrinjsku regiju osiguralo da imaju ista prava iz oblasti zdravstva kao i građani Federacije.

Uz finansijski plan Zavoda usvojen je još jedan zaključak na osnovu kojeg treba osigurati novac za realizaciju pilot-projekata prevencije raka dojke u svih deset kantona u Federaciji, a ne samo u dva kako je bilo predviđeno planom Zavoda.

Dom naroda danas je prihvatio i finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje uz amandman da od novca ovog zavoda milion KM bude usmjereno novoosnovanom Fondu za studentske zajmove FBiH. Uz ovaj novac, Fond će raspolagati s 1,5 miliona KM za podršku i omogućavanje studiranja studentima na uiverzitetima u Federaciji.

Delegati su odlučili da izmjene federalnog Zakona o rudarstvu koje je predložila poslanica u Predstavničkom domu Nermina Kapetanović razmatraju na narednoj sjednici Doma naroda. Kapetanović ponuđenim izmjenama predlaže da Federacija svrsishodno iskoristi zemljište na rudarskim kompleksima na kojima je završena eksploatacija rude.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: