BiH
0

Imenovana grupa za izradu zakona o dugovanjima sportskih kolektiva

FENA
Vlada FBiH donijela je danas Odluku o davanju prethodne saglasnosti na Odluku Državne komisije za granice BiH o imenovanju članova Stručne grupe za identifikacije granične linije Bosne i Hercegovine sa susjednim državama.

Oni će, zajedno s članovima iz susjednih država, činiti zajedničko radno tijelo za razmatranje stručnih pitanja iz problematike granične linije koja su u nadležnosti Državne komisije za granice BiH.

Iz Federacije BiH u Stručnu grupu ulaze Nikola Cvjetković i Ivan Medić (oba iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose), Semir Mušinović (Gradska uprava Grada Sarajeva) i Zahid Sokolović (Općina Visoko), a iz Republike Srpske Snežana Đekić i Milenko Šakotić (oboje iz Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove).

Adnana Džindu Vlada FBiH danas je imenovala za predsjednika, a Jasenka Muharemagića, Omera Sokolovića, Esmu Jahić, Mirsadu Mujanović, Jasminka Mehovića i Edisa Kusturicu za članove Radne grupe za izradu teksta zakona kojim će se regulisati pitanje dugovanja sportskih kolektiva u FBiH.

Danas je Fahrudin Solak, ranije privremeno imenovan za vršioca dužnosti direktora Federalne uprave civilne zaštite, postavljen i za načelnika Federalnog štaba civilne zaštite.

Federalna vlada prihvatila je prijedlog da Komisiji za utvrđivanje liste zaposlenika koji su bill na listi privrednog društva “Aluminij” d.d. Mostar 31.12.1991. godine za 30 dana produži rok za izvršenje ovog zadatka.

Vlada je dala saglasnost za donošenje Rješenja federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, kojim se za predsjednika i četiri člana Komisije za pripremu dokumentacije za raspisivanje javnog poziva za izbor pravne osobe kao stručnog konsultanta za pružanje konsultantskih usluga pregovaranja, vođenja pregovora i izradu ugovornog modaliteta za potrebe Vlade FBiH u postupku dodjele ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina od strateškog interesa za FBiH imenuju Hazim Hrvatović, Jasenko Muharemagić, Suada Penava, Zijada Kapetanović i Begajeta Habota.

Federalna vlada je kroz današnje izmjene Statuta i Odluke o osnivanju Javnog preduzeća Filmski centar Sarajevo broj članova Nadzornog odbora ove institucije smanjila s pet na tri, navedeno je u saopćenju Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Sjednica Vlade FBiH je završena u 15.10 sati.