Dunović predsjednik
7

Imenovan Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo

A. D.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Vlada Kantona Sarajevo je danas imenovala predsjednika i članove Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Vlada Kantona Sarajev je danas imenovala predsjednika i članove Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Aktuelni potpredsjednik FBiH Milan Dunović je imenovan za predsjednika UO ZZO , a članovi su Zilha Ademaj, Samira Hajdarević, Elvedin Čeković, Sanela Rošić Ramić, Suad Rožajac, Ilijaz Pilav, Alma Ljuca i Ago Mahmutagić.

Početkom ovog mjeseca raspisan je i javni konkurs za imenovanje novog direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.

Nakon smjene Samira Turkovića s mjesta direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja KS na poziciju vršiteljice dužnosti direktora imenovana je SBB-ova funkcionerka i bivša ministrica zdravstva KS Zilha Ademaj. Nakon što je Ademaj podnijela ostavku zbog prelaska u federalni zavod vladajuća većina imenovala je na poziciju vršitelja dužnosti ZZO KS Sakiba Katanu koji je zaposlen kao stručni saradnik za pripremu plana, ugovaranja i analizu u ZZO KS.