Imena branitelja bit će prenesena s koroziranih ploča na kamene postamente kod škola

F
FENA
22.2.2019. u 14:09
0
16
Imena branitelja bit će prenesena s koroziranih ploča na kamene postamente kod škola
0
Imena branitelja bit će prenesena s koroziranih ploča na kamene postamente kod škola Foto: Arhiv/Klix.ba
Ugovor za investiciono održavanje spomen obilježja na području općine Novi Grad Sarajevo u vrijednosti 63.176 KM potpisali su danas pomoćnik načelnika Službe za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo Tajib Delalić, te Amela Grbo uime grupe ponuđača G.H. doo Sarajevo-Ljubinja i kamenoklesarska radnja Grbo.
Iz Općine navode da će imena poginulih branitelja biti prenesena s koroziranih mesinganih ploča na kamene postamente na spomen obilježjima kod osnovnih škola "Avdo Smajlović", "Meša Selimović", "Aleksa Šantić" i "Osman Nakaš".

Također, da bi se zadovoljio univerzalni tipski model kamenih postamenata svih spomen obilježja u općini Novi Grad Sarajevo bit će izvršena rekonstrukcija i spomen obilježja kod MZ "Alipašin Most II", te kod Doma kulture "Švrakino Selo".

Osim toga, spomen česma na Paljevu na kojoj već duži niz godina postoji problem u dotoku vode također će biti sanirana, te će biti realiziran projekt rasvjete na Spomen obilježju narodnim herojima Safetu Hadžiću i Safetu Zajki koji se nalazi ispred zgrade Općine.

- Općina Novi Grad Sarajevo će nastavit aktivnosti i na realizaciji projekta memorijalni kompleks Žuč na način kako je definirano projektnim zadatkom, a čija izgradnja će u konačnici predstavljati monumentalno zdanje svim braniocima koji su branili grad Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu - saopćeno je iz te institucije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (16)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: