Žepa blokirana ili ne
0

Imamu snijeg zameo sve, načelniku Rogatice nije ni padao

Piše: Adis Karadža
Nakon što se našoj redakciji obratio žepački imam Edin ef. Šljivar žaleći se da su putevi prema Žepi nekoliko dana zatrpani snijegom zbog neodgovornosti nadležnih organa opštine Rogatica. Načelnik Rogatice Radomir Jovičić tvrdi da snijega na tom području "gotovo nije ni bilo" i da je počeo padati u četvrtak navečer, pa je služba za održavanje puteva sa čišćenjem krenula u petak.

Prema njegovim riječima, snijeg je intenzivnije počeo padati tek sinoć, i da ranije nije bilo potrebe za čišćenjem puteva.

"Proteklih dana nije bilo ni zahtjeva ni potrebe za čišćenjem snijega. Jutros (petak) sam razgovarao sa saobraćajnom inspektoricom koja je u kontaktu sa odgovornim osobama u mjesnim zajednicama i koja će dati nalog izvođačima da krenu prema svim teritorijama", rekao je Jovičić.

Stupili smo u kontakt i sa Hazimom Štitkovcem, iz firme Žepa inženjering koja radi na održavanju puteva u Žepi. On je za naš portal rekao da je tokom protekle noći palo između 25 i 30 centimetara snijega, ali da je njegova firma očistila put prema Han Pijesku.

"Vozila Žepa inženjeringa očistila su put od centra Žepe do Han pijeska. Put prema Rogatici je u nadležnosti opštine i ako ga oni ne očiste u roku od 24 sata, to će uraditi naša firma", rekao je Štitkovac.

Komentarišući tvrdnje ef. Šljivara da je snijeg odsjekao Žepu od ostatka svijeta, Štitkovac je rekao da situacija nije bila tako strašna i da, uz dužno poštovanje imamu, smatra da je on pokušao alarmirati nadležne službe kako do toga ne bi došlo.

Nažalost, nismo bili u mogućnosti lično vidjeti stanje na žepačkim putevima, ali smo se još jednom uvjerili da je u našoj zemlji sve moguće. Pa i to da imamu snijeg pada, dok načelniku ne pada.