|

Imamović: Šokirani smo presudom koja je političke prirode

Imamović: Šokirani smo presudom koja je političke prirode
6
Piše: D. Brkić
2.12.2013. u 15:18
31
komentara
6

dijeljenja
Imamović: Šokirani smo presudom koja je političke prirode
Jasmin Imamović, načelnik Općine Tuzla, kaže kako je presuda Odjeljenja za ratne zločine suda u Beogradu, kojom je Ilija Jurišić osuđen na 12 godina zatvora, identična prvoj prvostepenoj presudi izrečenoj u septembru 2009. godine.
"Presuda je, kako je mene izvijestio Sinan Alić, doslovce prepisana. Nevjerovatno je da ponovo u prvostepenom postupku nisu ispoštovani nalozi Apelacionog suda. Nije utvrđeno da li je postojao sporazum BiH i SR Jugoslavije o mirnom povlačenju tadašnjih vojnih formacija. Vidjelo se u slučaju Ejupa Ganića iz Londona da takav sporazum nije postojao, a Apelacioni sud je u obnovljenom prvostepenom postupku naložio da se ispita da li je postojao sporazum i ako jeste kakve veze s njim ima Ilija Jurišić", izjavio je načelnik Jasmin Imamović.

Odbrana Ilije Jurišića, kako navodi Imamović, uložit će žalbu, a cijeli slučaj će ponovo završiti u rukama Apelacionog suda.

"Šokirani smo presudom koja je političke prirode. Osuđen je nevin čovjek i to je glavna istina u cijeloj priči", zaključio je Imamović.
Prijavi grešku


Komentari (31)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...