Novogodišnje druženje
14

Imamović: Sloboda novinara je uslov za postojanje svih sloboda

Piše: A. K.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović danas je upriličio novogodišnji prijem za predstavnike medijskih kuća, a tom prilikom je govorio o značaju novinara za cjelokupnu društvenu zajednicu.

Također, osvrnuo se na godinu na izmaku, ali i istakao da će u predstojećoj 2019. godini biti pojačan intenzitet u svim pravcima djelovanja.

U ugodnom ambijentu i opuštenoj atmosferi Imamović je istakao da je današnji prijem upriličen u čast novinara kojima se zahvalio za vrijedan i neprekidan rad.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Kada se neki događaj završi i svi odu kućama, vi tek onda idete na posao, kako biste dovršili tekstove, montirali priloge... To je jedini način komunikacije s građanima, a sloboda štampe je uslov za postojanje svih sloboda. Kada je ne bi bilo, svako bi mogao raditi šta želi. Bio bi to strašan mrak i nestalo bi ukupne slobode građana", naveo je Imamović.

Osvrnuvši se na rad Gradske uprave Tuzle, Imamović je kazao da kroz Centar za pružanje usluga građanima dnevno prođe dvije hiljade osoba, a aktivno je 15.000 predmeta.

"U 2018. godini značajni zahvati su pokrenuti u oblasti infrastrukture, a realizirali smo i bitne kulturne i socijalne projekte u oblasti poduzetništva. Najviše novca je utrošeno u realizaciju mjera toplifikacije i mjera koje su vezane za čist zrak. Tako će biti i u idućoj godini", rekao je Imamović.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Cilj prvog čovjeka Tuzle u 2019. godini je pojačati intenzitet u svim pravcima djelovanja, a sve u cilju toga da Tuzla bude grad ugodnog življenja za sve građane.

Budžet za predstojeću godinu je usvojen prije nekoliko dana u iznosu od skoro 65 miliona konvertibilnih maraka. Najviše novca je namijenjeno za oblast komunalne infrastrukture.