{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imamović sa saradnicima posjetio Udruženje samostalnih poduzetnika

F
5.7.2012. u 12:49
0
0
Imamović sa saradnicima posjetio Udruženje samostalnih poduzetnika
0
Imamović sa saradnicima posjetio Udruženje samostalnih poduzetnika
Tuzla
Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović, sa saradnicima, posjetio je danas Udruženje samostalnih poduzetnika Općine Tuzla da bi razgovarali o aktuelnim i budućim projektima saradnje u oblasti pružanja podrške razvoju poduzetništva u općini Tuzla.
Na području općine Tuzla registrirano je oko 4.000 poduzetnika, koji zapošljavaju više od 10.000 osoba, dok Udruženje samostalnih poduzetnika pruža usluge ovom sektoru iz oblasti poreznog sistema i knjigovodstvenih usluga, pomoć prilikom registracije obrta, tehničku pomoć kod prijave i eventualne odjave djelatnosti, kao i pomoć u pripremi projekata za dodjelu sredstava.

Predsjednik Udruženja Enes Mustačević i sekretarka Slađana Jovičić zahvalili su načelniku Imamoviću i Općini Tuzla na podršci koju pružaju poduzetnicima, kako putem programa podrške putem Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, tako i putem zajedničkog apliciranja na sredstva međunarodnih organizacija i EU fondova te izrazili zadovoljstvo posjetom.

Do sada su Općina Tuzla i Udruženje samostalnih poduzetnika realizirali više od dvadeset zajedničkih projekata, a trenutno su partneri u nekoliko projekata, koji se finansiraju iz inostranih fondova.

Jedan od značajnijih je svakako projekt "InECO - Inovativno umrežavanje i ekonomska saradnja regija Tuzla i Vukovar", koji se finansira iz sredstava EU, odnosno iz IPA - Programa prekogranične saradnje.

Drugi zajednički projekt je "SEENET - Translokalna mreža za saradnju između Italije i jugoistočne Evrope", finansiran iz sredstava vlade Republike Italije. Pored unapređenja kapaciteta Udruženja, jačanja konkurentnosti preduzeća s područja općine Tuzla, te povezivanja s poduzenicima iz regiona i Italije, u okviru ovih projekata je izvršena i rekonstrukcija zgrade u kojoj je smješteno Udruženje, te nabavljena potrebna oprema za rad.

Pored toga, Općina Tuzla i Udruženje su partneri u uspostavljanju Biznis info centra, koji djeluje u okviru Udruženja i osposobljen je za pružanje podrške mladim i novim poduzetnicima.

Načelnik se upoznao o načinu organizacije Udruženja, koje djeluje u nekoliko sekcija, podijeljenih prema oblastima djelatnosti, kao i o planiranim aktivnostima za naredni period, te naglasio da će Općina Tuzla nastaviti pružanje podrške razvoju poduzetništva putem programa podrške u oblasti poduzetništva i poljoprivrede, tako i putem zajedničkog apliciranja za sredstva iz međunarodnih fondova, a sve radi stvaranja povoljnijeg ambijenta za otvaranje novih i zadržavanje postojećih radnih mjesta, javio je Tuzlanski info portal (TIP).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: