Gradonačelnik Tuzle
249

Imamović: Nekim snagama je cilj da sruše SDP, Nikšić je moj predsjednik

D. Be.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović (SDP) smatra kako su se pojavile snage koje nesreću kašnjenja vakcina i neizbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika Sarajeva, žele iskoristiti da SDP optuže za sve moguće, da SDP zavade sa svima i da unutar SDP zavade ljude i sruše partiju.

"Želja im je da propadne savez u okviru Trojke te da propadne koalicija SDP-a i SBB-a u Tuzlanskom kantonu, u Gradu Tuzli i drugim gradovima i općinama. Cilj je izbacivanje SDP-a iz vlasti Sarajevskog i Tuzlanskog kantona, te uzdrmavanje SDP-a na lokalnim nivoima vlasti. SDP bi, na kraju, srušili tako što će zavaditi istaknute članove SDP-a, te pokušati da sruše legalno izabranog predsjednika SDP-a Nermina Nikšića i da će se SDP do općih izbora baviti unutarnjim svađama, na tim izborima doživjeti debakl, poslije čega mu slijedi raspad", izjavio je.

Imamović naglašava da se želja takvim snagama neće ostvariti.

"Nermin Nikšić je direktno, legalno i demokratski izabrani predsjednik SDP-a sa mandatom na četiri godine. Njegov drugi mandat ističe nakon općih izbora 2022. godine, a izbori za predsjednika SDP-a biće održani 2023. godine. Do tada je on moj predsjednik, a ja član Predsjedništva SDP-a. Ko god krene na SDP BiH ja ću ga, zajedno sa predsjednikom SDP-a Nerminom Nikšića, braniti", poručio je.

Kaže da podržava koaliciju SDP-a sa NiP-on i Našom strankom,

"Podržavam i koaliciju SDP-a u TK, Tuzli i drugim općinama sa SBB-om. Ne smeta nam dobar odnos Nermina Nikšića sa predsjednicima Naše stranke, NiP-a i SBB-a. Imam povjerenje u Nermina Nikšića i on ima povjerenje u mene. To se ne može promijeniti, bez obzira na želje i neke neutemeljene i neistinite tekstove", rekao je prvi čovjek Tuzle.