Gradonačelnik Tuzle
81

Imamović nakon glasanja poručio: Ovo je dan demokratije u kojem građani odlučuju

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Gradonačelnik Tuzle i nosilac liste SDP-a BiH za Parlamentarnu skupštinu naše zemlje Jasmin Imamović danas je glasanjem obavio svoju građansku dužnost.

Imamović je glasanju pristupio na biračkom mjestu u Osnovnoj školi Brčanska Malta u Tuzli, a nakon ubacivanja listića u glasačku kutiju sastao se i sa okupljenim medijima.

"Ovo je dan kada odlučuju građani i trebaju tu priliku iskoristiti. Očigledno to čine jer vidim kako hrle na biračka mjesta. Jednom u četiri godine je prilika da odluče ko će voditi državu Bosnu i Hercegovinu, entitetske i kantonalne vlade. Dobro je da građani u što većem broju izađu na izbore. Ovo je dan demokratije, dan kada oni odlučuju", kazao je Imamović.

Prema zvaničnim podacima Gradske izborne komisije, na području Tuzle na ovogodišnim Općim izborima pravo glasa ima 111.500 registriranih birača.

Otvoreno je 160 redovnih biračkih mjesta i dva za glasanje u odsustvu, a angažovano je 11 mobilnih timova koji će obilaziti teren i omogućavati bolesnim i nepokretnim osobama da glasaju.