Prvo zasjedanje Odbora
0

Ilija Ilić: Nadamo se da će poljoprivrednici dobiti novac koji iščekuju

Piše: M. A.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Prva sjednica Privremenog odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Doma naroda Parlamenta FBiH održana je danas u Sarajevu, gdje je njegov predsjednik Ilija Ilić zajedno s preostalim članovima Odobra vijećao o njegovom radu u budućnosti.

"Na posljednjoj sjednici Doma naroda konstituiran je novi privremeni Odbor za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Doma naroda Parlamenta Federacije BiH. Mi smo danas imali prvu sjednicu odbora gdje smo raspravljali o Nacrtu prijedloga novčanih otpora za 2019. godinu. Odbor je nakon dužeg zasjedanja dao jednoglasnu podršku ovom nacrtu, ali, nažalost, mi smo zbog toga što odbor nije konstituiran na vrijeme u Domu naroda imali problema s početkom rada", rekao je Ilija Ilić, predsjednik Privremenog odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

On je također dodao da je na današnjem zasjedanju data podrška programu u iznosu od 68.700.000 KM koji je identičan onom iz prošle godine. Dodaje i to da su brojni poljoprivrednici pravili pritisak na odbor kako bi dao zeleno svjetlo nadležnom ministarstvu o raspodjeli novčanih sredstava.

"Što se tiče odbora, mi smo učinili sve što je bilo u našoj moći i ostalo prepuštamo Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH. Mi se nadamo da će oni u što skorije vrijeme završiti svoj posao da bi poljoprivredni proizvođači mogli dobiti svoj novac koje željno iščekuju. Poljoprivredna proizvodnja iz 2018. godine iznosila je oko 800.000 KM i odmah nakon izrade programa o utrošku novčanih sredstava danas su nam predstavnici iz nadležnog ministarstva rekli da će napraviti uputstvo o utrošku", dodao je on.