Rekreacija za građane
144

Ilidža: Na obali Željeznice počela gradnja staze za trčanje

B. R.
Na obali Željeznice počela gradnja staze za trčanje (Foto: Facebook Redžo Lemezan)
Na obali Željeznice počela gradnja staze za trčanje (Foto: Facebook Redžo Lemezan)
Na obali rijeke Željeznice, na području općine Ilidža, počela je gradnja staze za trčanje. Načelnik Ilidže Nermin Muzur je ranije najavio da je plan da se ovaj prostor koristi za rekreaciju građana.
Vijest o početku gradnje ove staze na Facebooku je objavio zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Redžo Lemezan iz Naše stranke (NS). Staza se gradi na lokaciji od Mosta "Alije Izetbegovića" u naselju Sokolović Kolonija do centralnog dijela Ilidže.

Krajem prošlog mjeseca, Muzur, kadar Naroda i pravde (NiP), je u izjavi za Klix.ba istakao da je plan da se obala Željeznice iskoristi kao prostor za rekreaciju, te da su u tom cilju poduzete neke aktivnosti.

Obećao je da će se riješiti i problem odlaganja otpada i eksploatacije šljunka iz korita ove rijeke. Sredinom prošlog mjeseca je poništio odobrenje građevinskoj firmi Mevludin Commerc za deponovanje zemlje u koritu na lijevoj obali u Sokolović Koloniji, a za koje je naveo da ga je bez broja i protokola izdao bivši načelnik Senaid Memić iz Stranke demokratske akcije (SDA).