Inspekcija na potezu
63

Ilidža: Građani zabrinuti zbog pojave bijele materije u rijeci Zujevini

B. R.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Građani ilidžanskog naselja Osijek zabrinuti su zbog pojave bijele materije u rijeci Zujevini. Tvrde da se to ranije nije dešavalo.
Čitatelj portala Klix.ba nam je prosljedio fotografije nastale u noćnim satima, a na kojima se može vidjeti kako voda izgleda. Prema navodima mještana, nepoznata materija je u rijeci već nekoliko dana.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) za Klix.ba su naveli da im ovaj slučaj nije prijavljen, ali da reakcija neće izostati.

"Dobijene fotografije koje ste nam prosljedili bit će osnov za vršenje hitnog inspekcijskog nadzora iz nadležnosti vodnog inspektora na predmetnom lokalitetu, zbog čega ćemo ostali dio informacije moći saopćiti tek nakon obilaska terena i provjere navoda", objasnili su iz KUIP-a.

Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj

Podsjećamo, u posljednjih nekoliko sedmica na području Kantona Sarajevo desile su se dvije incidentne situacije u koritima rijeka. U naselju Butmir, Općina Ilidža, tokom rekonstrukcije mosta izvođač radova je onemogućio protok rijeke Tilave, što je za posljedicu imalo pomor ribe.

Prvog dana Kurban-bajrama u Koševskom potoku je primijećena krv za koju se pretpostavlja da je potjecala od ostataka kurbanskog mesa.