BiH
0

Iličić osuđen na godinu dana zatvora uvjetno

FENA
Robert Iličić (1974.), član skupine optužene za organiziranu krađu automobila, danas je na temelju Sporazuma o priznanju krivnje osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od jedne godine, ako u naredne dvije ne počini novo krivično djelo. Kazna je izrečena za krivično djelo prikrivanja.

Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je Sporazum po kojem je kantonalno Tužiteljstvo odustalo od krivičnog djela - zločinačka organizacija za što se teretio Iličić.

U ovom predmetu optuženi su Admir Hodžić (1977.), Admir Kalender (1979.), Adis Hodžić (1982.), Sanel Kreho (1982.), Eldin Kuka (-), Kenan Krasnić (1982.), Jasmin Rizvanović (1976.), Amar Zulić (1984.), Minela Softić (1984.) i Amil Gec (1984.) koji se terete za djelovanje u sklopu zločinačke organizacije formirane radi otuđenja skupcjenih automobila, odnosno teške krađe, krivotvorenje dokumenata i prikrivanje krivičnih djela.

Spomenuta skupina se tereti za otuđenje više desetina automobila novije generacije «audi», «passat», «golf» i «mercedes», koje su navodno skrivali u iznajmljenim garažama u Sarajevu, a potom na organiziran način prevlačili na područje Mostara, Gruda i Posušja.

Većina aktera obuhvaćenih optužnicom u ovom predmetu odranije su poznati organima gonjenja.

Optužnica u ovom slučaju potvrđena je 17. oktobra 2006. godine.