Granična policija
22

Ilegalni migranti iz Afganistana otkriveni na području Odžaka

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Službenici Jedinice granične policije Brod otkrili su u petak dvojicu stranih državljana u ilegalnom prelasku državne granice na području Odžaka.

Kako navode iz Granične policije BiH, oni nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u razgovoru s službenicima izjavili su da dolaze iz Afganistana. U toku dana bit će predati Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Službenici JGP Gradiška danas su lišili slobode J.M. (1989.), državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog krivičnog djela "nasilničko ponašanje". Osoba je kontrolirana pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i bit će predata nadležnom organu.

U četvrtak službenici JGP Orašje prilikom ulaska u BiH na MGP Orašje lišili su slobode M.B. (1968.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Policijska stanica Bijeljina Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog krivičnog djela "upućivanje prijetnje ubistvom". Bh. državljanin predat je službenicima PS Bijeljina.