Vrijednost 58.300 KM
60

II policijskoj upravi Novo Sarajevo uručeno 20 kompleta specijalnih uniformi

Klix.ba
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo u srijedu, 22. marta ove godine u prostorijama II policijske uprave Novo Sarajevo uručio je 20 kompleta specijalnih uniformi za potrebe Jedinice za obezbjeđenje i zaštitu organizirane u II PU.

Navedena oprema sastoji se od kompletnih uniformi, taktičkih prsluka, šljemova, te štitova. Općina Novo Sarajevo je opremu u vrijednosti od 58. 300 KM, obezbijedila u okviru opremanja službi i udruženja koje su od značaja za sistem zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara Civilne zaštite Općine.

U svom obraćanju općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je protekle godine realizovano više različitih projekata kada je u pitanju podrška rada II PU u ukupnoj vrijednosti od oko 175.000 KM.

"Do sada smo za potrebe II PU izvršili nabavku 50 kompleta specijalnih uniformi, uključujući i ove danas, zatim smo ranije nabavili i dva vozila za kontrolu saobraćaja, kao i biciklističku opremu za kontrolu saobraćaja u pokretu i mirovanju, nabavljena je i oprema za kontrolu kvalitete ispušnih gasova iz vozila, a najvažniji projekat koji se realizuje etapno, je video nadzor javnih površina na području Općine Novo Sarajevo", istakao je načelnik Koldžo, te dodao da će postavljanjem dodatnih 6 kamera ove godine na području općine Novo Sarajevo biti instalirano ukupno 23 nadzorne kamere.

Pored navedene opreme, Općina Novo Sarajevo nabavila je i dva terenska vozila za potrebe II policijske uprave, a primopredaja će se izvršiti u narednih nekoliko dana, a sve sa ciljem daljeg jačanja i efikasnijeg funkcionisanja ukupnog sistema zaštite i spašavanja.