Ismijavao Tužilaštvo
0

Igrokaz Viškovića nakon ročišta Dodiku, pozvao sutkinju Uzunović "na kafu"

A. L.
Premijer Republike Srpske Radovan Višković napravio je na današnjoj konferenciji za novinare poslije ročišta Miloradu Dodiku pravi igrokaz u kojem je isprozivao Tužilaštvo Bosne i Hercegovine i sutkinju u predmetu protiv Dodika i Miloša Lukića Senu Uzunović.

Kako je kazao na početku, predstava i dalje traje, samo u toj predstavi glavni glumci počinju mijenjati uloge.

"Imam osjećaj da Sena (Sena Uzunović, sutkinja op. a.) ide putem Strike (Mirsad Strika, prethodni sudija u postupku op. a.) i da je shvatila da nije to taj proces za koji je ona mislila kad se pojavila prvi put i mislila da će to završiti za 15 dana. Vidio sam danas da Senu više nervira Tužilaštvo nego optuženu stranu. Nije dozvolila da prave lakrdiju. Oni nemaju ništa. Ja imam prijedlog pošto vidim da će Tužilaštvo kao dokazne materijale prenositi šta su pisali koji mediji, da Seni kažem da uzme sve naše izjave - mi koji smo govorili od početka za ovu lakrdiju. Kad čujete ovakve pravnike koji iza sebe imaju više od 40 godina staža i kažu da ovako nešto nikad nisu vidjeli, onda Seno imaš lako rješenje", kazao je Višković.

Pozvao je sutkinju Uzunović da "spasi obraz dok ga još ima" i dodao "ako ga imaš".

"Znam da si bila pripadnik vojske Federacije i znam da se nisi borila za ovakvu BiH u kojoj će doći jedan Nijemac i nametati zakone. Ja znam da se ti s tim ne slažeš. Spasi sebe i sve nas", dodao je.

Kako kaže, vidio je da Sena ima simpatije "prema nama" i da će "nas poslušati."

"Spreman sam i na to da negdje pijemo kafu i objasnim joj neke stvari i da konačno prekinemo cirkus. Svjedoci Tužilaštva danas su održali jedan kurs kako treba da se radi u institucijama. Tužilaštvo je danas sebi u 95. minuti dalo autogol sa svojim svjedocima. Oni su im objasnili da direktor Službenog glasnika nema veze s tim hoće li se objaviti neki akt u Službenom glasniku", kazao je.

Na kraju je poslao još jednu poruku sutkinji.

"Seno, dozovi se pameti, budi građanka i javi se da idemo na kafu. Prekini ovu lakrdiju, spasi obraz kao što je to uradio Strika", dodao je.