Održano ročište
176

Ifet Feraget: Odbijeni su svi prijedlozi odbrane Alise Ramić i Zijada Mutapa

A. Ku.
Ifet Feraget i Muriz Memić (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Ifet Feraget i Muriz Memić (Foto: D. Ć./Klix.ba)
Svi prijedlozi odbrane Alise Ramić i Zijada Mutapa odbijeni su nakon što je danas završen dokazni postupak u predmetu Zijad Mutap i ostali pred Apelacionim vijećem Suda BiH.

Kako je za Klix.ba kazao pravni zastupnik porodice Memić Ifet Feraget ukupno četiri tačke prijedloga odbrane danas su odbijene.

"Tražili su da se ponovo saslušaju kao stručni svjedoci vještaci Jasminka Đelilović, Žarko Savić i Azra Alajbegović, to su vještaci koji su prvi put vještačili 2016. godine i taj nalaz je Kantonalni sud odbio."; rekao nam je Feraget.

Medijima se nakon ročišta obratio Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića koji je rekao da je odluka bila očekivana.

"U prethodnom postupku nisu imali nikakve svjedoke. Cijelo vrijeme su nama spočitavali i tužiocima da skrate postupak, da ne dovode svjedoke, a sada su tražili. Ja bih lično volio da se pojavila Jasminka Đelilović da objasni ko je njoj naredio kakav će nalaz napisati i zašto je ona tražila od doktora Kemala Dizdarevića da promijeni mišljenje", rekao je Memić.

Dodao je da ga je Alisa Ramić tužila za klevetu zbog jedne rečenice, a da ga nije tužila jer kaže da je odvela njegovog sina u smrt.

"Meni je Općinski sud naložio da isplatim 30 KM Bariću Josipu, ja sam pripremio, on je odbio. Meni su moje kolege vozači sakupili to jer su rekli da su naučili ovakvim davati kao što je Barić Josip. Tražio je troškove za parking što je došao kao svjedok u Općinski sud za klevetu, što me je tužila Alisa Ramić. Tužila me je za jednu rečenicu, a nije me nikada tužila što kažem da je odvela Dženana u smrt", rekao je Memić.

Izrazio je i optimizam govoreći o narednim očekivanjima.

"Ima nade sigurno, zato što smo uspjeli i dovde doći. To je sve trebalo biti gotovo 2016. godine, da bude neko optužen za saobraćajnu nesreću koja se nije desila, ali naša upornost je pokazala da ima nade. Sam sudija Branko Perić je rekao budite uporni, a oslobodio ih, vidjet ćemo šta će ovaj sud reći. Ima nade sigurno, ima dokaza i previse", zaključio je Memić.