Memićev advokat
260

Ifet Feraget: Muriz Memić nikada nije Muamera Budnju spominjao kao krivca za Dženanovu smrt

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ifet Feraget, punomoćnik Muriza Memića, reagovao je na tekst koji je Klix.ba objavio kao saopćenje Tužilaštva KS u kojem se navodi da Muamer Budnjo nije bio u BiH u noći stradanja Dženana Memića.

Advokat Feraget je demantovao sporni tekst u kojem na početku stoji: "Kantonalno tužilaštvo KS objavilo je saopćenje u kojem navodi dokaze da Muamer Budnjo, kojeg otac Dženana Memića spominje kao krivca za ubistvo svoga sina, nije bio u državi BiH u noći stradanja. Prema informacijama Tužilaštva KS, Budnjo je bio u Njemačkoj."

Advokat Feraget ističe da suprotno navodima Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo gospodin Muriz Memić nikada nije javno spominjao Muamera Budnju, niti je naveo Muamera Budnju "kao krivca za ubistvo njegovog sina".

"Upravo je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo u svom saopćenju od 23. maja 2017. godine navelo da je svjedok rekao da nije vidio ni Muamera Budnju, što je suprotno navodima. Na ovaj način upravo je Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo u javnost dalo ime dotičnoga", stoji u demantu advokata Ferageta.

Na kraju spornog saopćenja se navodi da je i ova provjera Tužilaštva KS, kao i sve prethodne, potvrdila zakonito zastupanje optužnice u predmetu koji se vodi pred Kantonalnim sudom u Sarajevu.

Feraget je napomenuo da jedino sud može davati ocjenu zakonitosti ove i svih prethodnih provjera, zbog čega je potrebno sačekati sudsku odluku a tek onda zaključivati da li su sve provjere Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo u ovom predmetu bile zakonite.

Podsjećamo, Tužilaštvo KS je u srijedu objavilo saopćenje u kojem se navodi kako Budnjo nije bio u državi za vrijeme smrti Dženana Memića te se u istom ni na jednom mjestu ne spominje otac stradalog.