BiH
0

Iduće školske godine besplatni udžbenici za osnovce

FENA
Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić danas je održala radni sastanak s predstavnicima Udruženja poslodavaca i Sindikata radnika grafičke, izdavačke i medijske djelatnosti BiH Hajrudinom Čudićem i Amerom Toskićem.

Na sastanku je data puna podrška incijativi Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke da se već od iduće školske godine obezbijede besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola na području Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, u saradnji sa kantonalnim ministarstvima obrazovanja i navedenim organizacijama, formiraće radnu grupu na federalnom nivou za izradu prijedloga Zakona o udžbenicima.

Planirano je da u Zakonu budu definisane sve mogućnosti da se jeftinim putem dođe do besplatnog, ali istovremeno kvalitetnog udžbenika, kako sa stručnog tako i sa tehničkog aspekta.

Čudić i Toskić izrazili su zadovoljstvo postignutim dogovorom i obavezali se da će njihove organizacije pružati stručnu pomoć i dati punu podršku u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta, navodi se u saopćenju.