{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iduće školske godine besplatni udžbenici za osnovce

F
FENA
15.8.2007. u 20:59
0
0
Iduće školske godine besplatni udžbenici za osnovce
0
Iduće školske godine besplatni udžbenici za osnovce
Federalna ministrica obrazovanja i nauke Meliha Alić danas je održala radni sastanak s predstavnicima Udruženja poslodavaca i Sindikata radnika grafičke, izdavačke i medijske djelatnosti BiH Hajrudinom Čudićem i Amerom Toskićem.
Na sastanku je data puna podrška incijativi Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke da se već od iduće školske godine obezbijede besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola na području Federacije BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, u saradnji sa kantonalnim ministarstvima obrazovanja i navedenim organizacijama, formiraće radnu grupu na federalnom nivou za izradu prijedloga Zakona o udžbenicima.

Planirano je da u Zakonu budu definisane sve mogućnosti da se jeftinim putem dođe do besplatnog, ali istovremeno kvalitetnog udžbenika, kako sa stručnog tako i sa tehničkog aspekta.

Čudić i Toskić izrazili su zadovoljstvo postignutim dogovorom i obavezali se da će njihove organizacije pružati stručnu pomoć i dati punu podršku u realizaciji ovog izuzetno važnog projekta, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: