{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iduće godine osjetit ćemo oštrije efekte krize

S
19.10.2009. u 15:27
0
15
Iduće godine osjetit ćemo oštrije efekte krize
0
Iduće godine osjetit ćemo oštrije efekte krize
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić smatra da će se efekti globalne ekonomsko-finansijske krize u oštrijoj formi pojaviti u BiH iduće godine nego ove.
''Nejednak je nivo ekonomske kondicije u BiH. Najveći problemi pojavljuju se kod Federacije BiH u vezi sa ostvarivanjem socijalnih prava, jer se ulazi u socijalne reforme, ali uglavnom svi nivoi vlasti u BiH će imati izvjesnih problema kako bi postigli ravnotežu u svojim budžetima'', izjavio je Špirić danas novinarima u Banjaluci.

Špirić je izrazio očekivanje da će BiH uspješno završiti ovu fiskalnu godinu, podsjetivši da Fiskalno vijeće BiH radi na projekciji za period 2010-2012. godine.

"Od realnosti planiranja prikupljanja prihoda zavisiće koliko će 2010. godina biti socijalno izdržljivija od ove godine'', istakao je Špirić.

Špirić, koji je i predsjedavajući Fiskalnog vijeća, rekao je da danas na sjednici ovog tijela u Banjaluci nije bilo riječi o ispunjavanju uslova za stendbaj aranžman sa MMF-om u vezi sa odlukama i zaključcima Parlamenta FBiH.

"Mi nemamo od Vlade i Parlamenta FBiH upozoravajuće signale da bi ti zaključci mogli ugroziti stand-by aranžman sa MMF-om", zaključio je Špirić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: