BiH
0

Identifikovano svih devet stradalih u sudaru kod Žepča

FENA
Foto: Zeda
Foto: Zeda
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko 8 sati dogodila na putu M-17 u mjestu Ograjina, općina Žepče, život je izgubilo 9 osoba, članova porodica Garanović, Husejnović i Kovačević iz sela Šerići, općina Zenica.

Među stradalim se nalazi četvero djece. Poginuli su Hidajeta Husejnović i njene tri kćerke: Fadeta Husejnović (20), Samila Kovačević – Husejnović (25), Saliha Garanović (27) i njeno troje djece: Muates (9), Suhejb (7) i dva mjeseca stara Ejmen. Poginula je i Samilina tromjesečna beba Fatima Kovačević i njihov rođak Hidajet Husejnović.

Teško povrijeđeni Safet Husejnović (49), otac poginulih sestara i njegov petogodišnji unuk Jasir Kovačević, čija su majka Samila i sestra Fatima poginule u nesreći, hospitalizirani su u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Preživjeli vozač kombija u kojem se nalazilo 12 putnika i kojem su u sudaru poginuli supruga i troje djece, Izet Garanović (36) u pratnji policije danas poslijepodne otpušten je iz bolnice, a na kućnu njegu je otpušten i vozač kamiona Muhidin Muhić iz Breze.

MUP i Kantonalno tužilaštvo još uvijek ne izlaze u javnost sa mogućim uzrocima ove teške nesreće.

Neslužbene informacije govore, da je nesreću prouzrokovala tehnička neispravnost kombija, kojem je kako se pretpostavlja, pukla jedna od guma zbog čega je vozač izgubio kontrolu i sudario se sa kamionom koji se kretao iz suprotnog pravca, prema Zenici.

Povodom velike tragedije danas poslijepodne Kantonalnu bolnicu Zenica posjetili su premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i kantonalni ministar unutrašnjih poslova Muhidin Alić.